Kleur is beleving

Door Ingrid Bulsing van Het Dansende Huis
Als styliste geef ik kleur- en interieuradvies aan huis bij consumenten. De collectie van Pure & Original spreekt mij persoonlijk aan omdat het een uiterst gebruikersvriendelijk product is, gemaakt met de beste grondstoffen en natuurlijke pigmenten.

Kleur is beleving

Door kleur toe te passen in het interieur, kun je laten zien wie je bent. Pure & Original heeft een uitgebreide collectie verven met een enorm scala aan schitterende kleuren, gepresenteerd op handgeschilderde stalen. Helaas is de beleving van consumenten vertroebeld door het idee dat de verf van Pure & Original met name geschikt zou zijn voor een landelijk interieur of klassieke inrichting.

Tijd dus om het tegendeel te bewijzen!

Trending Topics Interieur 2015

Copper Orange is dé kleur van het jaar 2015: warme, koper oranje kleuren die staan voor een positieve, warme kijk op de wereld. In 2015 gaat het om waarde toevoegen aan … de zogeheten plusfactor. Dát ene beetje extra dat hét verschil maakt.

Bij Flow Wonen Rotterdam stelde ik, samen met eigenaresse Manon van Splunteren, een setting samen tegen een achtergrond van Country Green Classico van Pure & Original.

Het trendy fotoschilderij waarvoor wij kozen, heeft zowel groene, grijze als roodkoperen tinten en is een ware eyecatcher.

Stillevens

Binnen interieurs zie je steeds meer ‘’kleine stillevens”.

Een stilleven is een artistieke compositie van roerloze of levenloze voorwerpen, die met zorg zijn belicht.

De accessoires op de eettafel sluiten aan bij de kleurstelling van het schilderij en vormen, juist in combinatie met elkaar, een prachtig geheel, een oase van sfeervolle rust: Pure & Original.

Intens kleureffect

In 2015 gaan we in het interieur voor een intens kleureffect, waarop de accessoires worden afgestemd. Blauw is de kleur van de zee en de lucht en associeert daardoor met ruimte, rust en vrijheid. De kleur Blue Reef Fresco van Pure & Original vormt de achtergrond voor een tweede setting bij Flow Wonen Rotterdam.

Vaak krijg ik de vraag of blauwtinten een interieur niet “koel” maken. Door toevoeging van ‘’warme’’ materialen, zoals een gebreide poef, een wollen plaid, een veelheid aan kussens en een vloerkleed, geef je je interieur tóch een warme, gezellige uitstraling. Door te kiezen voor kalkverf, kreeg de muur een streperig effect, wat door de kleurschakering ook meer warmte en diepte geeft aan een interieur.

Grafische interieurtrend

De grafische interieurtrend met zigzagpatronen, hoekige vormen en een uitgekiend lijnenspel, geeft je interieur een moderne uitstraling. Gekozen is voor een lichtbeige bank en voor accessoires in verschillende blauwtinten, waaronder pastelblauw. De poederachtige pasteltinten geven een gevoel van eenvoud, waardoor het interieur, in combinatie met de sterke, grafische prints en vormen, een ‘’meer zachte’’ aanblik krijgt.
De producten van Pure & Original zijn eigenlijk toepasbaar binnen élk interieur. Kies eerst de kleur van je voorkeur. Wil je een egale, poederachtige uitstraling? Kies dan voor krijtverf (Classico). Hou je van nuances & kleurschakeringen? Kies dan voor kalkverf (Fresco).

Voeg daarna accessoires toe aan je interieur die de kleur van je muur versterken of juist afzwakken.

Pure & Original Country Green Classico zwakt de kracht van de kleuren van het fotoschilderij enigszins af, maar zorgt, in combinatie met het stilleven op tafel wel voor eenheid. Pure & Original Blue Reef Fresco zorgt ervoor dat de beige bank, die tegen een witte muur “saai” had kunnen overkomen, nu juist een spannend contrast vormt.
Kortom, kleur is beleving! Van belang is een juiste combinatie én eigenheid hierin te vinden.

Tekst & styling: Het Dansende Huis Verkoopstyling
Setting, meubels & accessoires: Flow Wonen Rotterdam
Fotografie: Moon PhotoArt


Gastblogger Ingrid Bulsing houdt zich binnen haar bedrijf Het Dansende Huis Verkoopstyling bezig met vastgoedstyling in Rotterdam en omstreken en werkt voor particulieren, makelaars, vastgoedontwikkelaars en woningcorporaties. Daarnaast geeft zij kleur- en interieuradvies en schrijft zij teksten voor websites, flyers, nieuwsbrieven en blogs.
Manon van Splunteren is eigenaar van Flow Wonen met een vestiging in Rotterdam centrum/Rotterdam Hillegersberg én een webwinkel. Flow Wonen, new looks on living, staat garant voor een regelmatig wisselende collectie van meubels en accessoires met een focus op lange termijn trends.