Verf

Pure & Original krijt- en kalkverf

Flow Wonen is sterdealer van Pure & Original. Met kalkverf en krijtverf van Pure & Original creëer je een sfeervolle omgeving die zowel klassiek als modern kan zijn. Door de natuurlijk pigmenten in de verf wordt een matte, prachtige en authentieke kleur verkregen die in ieder interieur past. In onze winkels zijn de wanden met Pure & Original verf behandeld om een indruk te geven van het kleurenpalet en effect van de muurverf. Kom langs in een van onze winkels en blader door de handgeverfde stalen van de hele collectie.

In de meeste gevallen is de verf naar keuze direct leverbaar. Wij mengen de verf ter plekke aan de hand van jouw wensen. De mengmachine staat in de Bergse Dorpsstraat. Is het makkelijker voor jou om naar de Korte Hoogstraat te komen? Dan zorgen wij dat je bestelling de volgende dag klaar staat.

Fresco River Silt

Fresco kalkverf: voor een prachtig mat resultaat.

Kalkverf aanbrengen is heel eenvoudig en het unieke streperige of wolkerige effect is bijzonder mooi. Om deze uitstraling te verkrijgen hoeft u geen speciale techniek toe te passen. Kalkverf is eigenlijk één van de meest eenvoudige verfsoorten om aan te brengen. De verf wordt altijd aangebracht met een kalkkwast. Een blokborstel met extra lange en stevige haren schildert eenvoudiger, makkelijker en sneller.
 

Kalkverf is ademend, schimmel- en bacterie werend en is daarom geschikt voor de badkamer en keuken. Om de kalkverf te beschermen, kunt u er Dead Flat Eco Sealer of kalkzeep op aanbrengen. Hierdoor is de verf goed af te nemen. Deze beschermende producten voorkomen dat (eerder zichtbaar bij donkere kleuren) vocht en condens strepen zichtbaar worden. Op plaatsen waar rechtstreeks water op de kalkverf komt, is het verstandig een beschermlaag toe te passen.

Kalkverf kan op veel ondergronden worden aangebracht. Afhankelijk van de ondergrond moet de muur voorbehandeld worden.

Klik hier voor technische informatie over Fresco_kalkverf


Afbeelding: Fresco River Silt

Classico: matte muurverf


Classico krijtverf is mat, super mat. Heeft geen glans, maar een poederachtige uitstraling, fluweelzacht. Door het gebruik van natuurlijke pigmenten in een extra hoge dosering heeft de verf een zeer diepe, intense en volheid van kleur en geeft je woning een exclusieve uitstraling.

Krijtverf kan ook worden toegepast in de keuken en de badkamer. Als rechtstreeks water en/of heet vet op de wand spat, is het raadzaam Pure & Original Dead Flat Eco Sealer toe te passen. De krijtverf is dan beschermd en zeer goed schoon te maken.

Krijtverf is direct, zonder primer, aan te brengen op latex, muurverf en behang. Het behang moet wel goed vastzitten. Ook hier geen verschil met een normale muurverf.


Krijtverf wordt op meubels gebruikt voor de authentieke uitstraling. Mat en doorleefd. Let wel op het volgende. De verf is zo mat dat deze ook meer openstaat dan een lakverf. Dit betekent dat er sneller sleetse plekken zichtbaar worden. Om dit te voorkomen is het mogelijk de krijtverf te voorzien van een finish, een matte sealer.

Kiest u voor goed en eenvoudig onderhoud met een matte en mooie uitstraling? Dan adviseren wij u onze Traditional Paint Waterbased.

Klik hier voor technische informatie over Classico krijtverf:

 http://www.pure-original.nl/data/downloads/TF%20Classico%20Regular.pdf

Afbeelding: Classico Sahara Dust (foto De Potstal)

Floorpaint Mineral White

Pure & Original Floorpaint


De vloerverf van Pure & Original is een kant en klare vloerverf zeer sterke vloerverf. De vloerverf kan toegepast worden op:

 •      beton
 •      hout
 •      trappen
 •      keukenkastjes
 •      en meer


De vloerverf kan aangebracht worden zonder primer, heeft een hoge hechting en is slijtvast. De vloerverf wordt gemaakt in alle schitterende Pure & Original kleuren.

Klik hier voor technische informatie over: Marrakech Walls


Afbeelding: Floorpaint mineral white (In-ex Createurs)

Traditional Paint Waterbased en Oilbased

De Traditional Paint Waterbased is geschikt voor hout, maar wordt ook toegepast op pleisterwerk, bijvoorbeeld in badkamers.De verf geeft door zijn matheid een exclusieve uitstraling en is zeer goed te reinigen.

De Traditional Paint Oilbased, een lak op ouderwetse oliebasis (alkydhars), heeft:

 • een zeer hoge dekkracht
 • perfecte hecting
 • een mooie zacht glans als een eierschaal of u kiest voor een perfecte hoogglans
 • eenvoudig verwerkbaar
 • afwasbaar
 • volledig slijtvast na 7 dagen.

Toepassing:
Zowel binnen als buiten toe te passen op o.a.hout als ramen en deuren, eindlaag badkamers. eindlaag metaal en meubelen. De lakken zijn ook hittebestendig, perfect om bijvoorbeeld een radiator in de zelfde kleur te schilderen als de muur.

Klik hier voor technische informatie over: Traditional paint waterbased

Klik hier voor technische informatie over: Traditional paint eggshell & gloss

Afbeelding: deur Traditional Paint Waterbased, kasten Traditional Paint Oilbased (foto In-Ex Createurs)

Marrakech-River-Silt

Nieuw en revolutionair: Marrakech Walls

Marrakech Walls, heeft een bijzondere uitstraling. Supermat met zachte kleurnuances. Je kunt de verf op twee manieren toepassen. De basisuitstraling van Marrakech Walls is een zeer matte zachte, licht wolkerige betonlook.

Of de uitstraling van tadelakt-look. Voordelen:

 • eenvoudig zelf aan te brengen.
 • geen laag op laag
 • geen tijdroven werk
 • geen hoge kosten.

In de badkamer en/of keuken adviseren wij Marrakech met de Dead Flat Eco Sealer. Wij adviseren om de Marrakech niet toe te passen in de doucheruimte.

De Dead Flat Eco Sealer is zeer mat. De kalkzeep heeft een zachte glans en zorgt voor extra kleurnuances.

Klik hier voor technische informatie over: Marrakech Walls


Afbeelding: Marrakech walls River Silt in Tadelakt look (In-Ex Createurs)

Aanbrengen van Marrakech Walls

 

Voor meer informatie: www.pure-original.com